Nu de lente is aangebroken, is het hoog tijd om eens te kijken wat de kleding trends worden van de zomer 2021. De warme winterkleding mag eindelijk weer opgeborgen worden en plaats maken voor zomerkleding. Vorig jaar waren de lange bohemian jurken niet aan te slepen, maar zet deze trend dit jaar ook weer door? We hebben gekeken naar de belangrijkste zomertrends van 2021 en bespreken deze graag met je. Wij kijken er in ieder geval weer enorm naar uit!

Lange jurken ook dit jaar weer hip

Ook deze zomer zullen de zogenoemde maxi jurken weer enorm populair worden. Het zijn dan ook ideale jurken die je eigenlijk naar iedere gelegenheid kunt dragen. Of het nu een leuk feestje is, een dagje strand of een dag op kantoor, met een maxi jurk zit je eigenlijk altijd wel goed! Vorig jaar waren lange jurken al niet aan te slepen en dat zal deze zomer ook weer het geval zijn.

Crochet jurken

Het kan zijn dat je nog niet zo bekend bent met de term crochet jurken. Crochet jurken zijn eigenlijk gehaakte jurken of jurken met een haakwerk. Als haken je hobby is weet je dat er enorm veel tijd gaat zitten in het haken van jurken. Daarom is het zo fijn dat dit type jurken nu helemaal hip zijn en steeds vaker terug te zien zijn op de catwalk. Als de bohemian style jouw favoriet is, dan mag een crochet jurk zeker niet ontbreken!

Rokjes met print

Met het lekkere weer voor de deur mogen rokjes natuurlijk niet ontbreken in jouw kledingkast. We zien dan ook een enorme stijging in de populariteit van rokjes met een print. Op dit moment zie je veel bloemenprints waar je een duidelijke kleur terug ziet komen. Bijvoorbeeld een bloemenprint rokje waarbij de basis zwart is en de bloemen een blauw detail hebben.

Midriff floss

Ook zo’n trend die ineens is komen aanwaaien, de midriff floss look. Misschien heb jij het inmiddels ook wel voorbij zien komen in een shoplog. De midriff floss look verwijst naar bandjes, draden, linten of koorden van een rokje of bralette die je om je taille heen wikkelt. Er is dus een stukje buik zichtbaar die ingewikkeld is. Wil je voor deze look gaan? Zorg er dan wel voor dat jouw buik summerproof is. Je wikkelt de band namelijk om jouw taille heen en als je een buikje hebt kan het best een gek gezicht zijn.