Bekende motorkleding merken

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe motorkleding zul je er al snel achter komen dat er behoorlijk wat verschillende merken voor motorkleding zijn waaruit je kan kiezen. Champion Helmets bespreekt in dit artikel een aantal bekende motorkleding merken.

Alpinestars

Dit merk staat voornamelijk bekend om haar leren racepakken en motorcrosskleding. Dit merk is van oorsprong Italiaans en onderscheidt zich met haar hoge kwaliteit materiaal en design. Naast de volledige pakken beschikt Alpinestars overigens ook over losse jassen, motorbroeken en motorjeans.

Dainese: het merk van Valentino Rossi

Dit merk is net als Alpinestars afkomstig uit Italië en tevens een van de grootste en populairste motorkleding merken. Daarnaast is ook Valentino Rossi aan het motorkleding merk verbonden. Dit uiteraard niet het enige waar de bekendheid aan te danken is. Het merk ontwikkelt kleding van zeer hoge kwaliteit die tevens beschikken over een eigentijds en stijlvol design. Daarbij besteedt Dainese ook veel aandacht aan de veiligheid van de motorpakken en beschikken de leren pakken over een maximaal beschermingsniveau.

REV’IT!: merk van Nederlandse makelij

Dit is een merk van Nederlandse makelij en is in 1995 officieel opgericht. REV’IT! richt zich hierbij om verschillende type motorrijders. Hierdoor kun je er terecht als allroad rijders, maar ook als motor racer. Bovendien beschikt het merk over een gevarieerd aanbod van kevlar jeans en casual motorkleding.

Vraag voor advies bij de specialist

Uiteraard zijn er nog veel meer merken dan die hierboven worden benoemd. Bij het kopen van de motorkleding kun je uiteraard beginnen door een merk te kiezen die het beste bij je past. Niet alleen qua kwaliteit, maar uiteraard ook qua stijl. Ben je voor het eerst op zoek naar de nodige kleding voor het motorrijden? Dan kun je ook naar een motorkledingwinkel gaan om een beter idee te krijgen. Dan kun je ook direct de nodige kleding passen en advies in winnen van de specialist. Wellicht heeft deze nog een aantal suggesties die je kunt proberen.